Nepropásněte šanci nakupovat s osobní stylistkou!

Nepropásněte šanci nakupovat s osobní stylistkou!

Znovu se blíží možnost nechat si od profesionální stylistky zdarma poradit, jaké materiály, střihy a barvy vám sluší! Stačí se přihlásit na akci Dny se stylistkou Nákupní galerie Myslbek, a pokud to stihnete tak, abyste se ocitli mezi první stovkou zájemců, budete si moci od 26. září do 9. října dopřát dvouhodinovou módní konzultaci. Registrace začíná už 12. září a váhat se rozhodně nevyplatí!

Máte chuť oživit svůj šatník podle nových trendů, nejste si jisti, jak se oblékat podle typu své postavy, nebo byste jen uvítali rady odborníka? Na přelomu září a října budete mít jedinečnou šanci vyzkoušet péči osobní stylistky a dozvědět se, jak nejlépe zkombinovat své preference i možnosti s aktuálními trendy. Získané poznatky budete moci za asistence módní konzultantky prakticky aplikovat po cestě obchody módních značek jako H&M, Gant, Next, Guess by Marciano, Pepe Jeans, Escada Sport nebo Calvin Klein Underwear.

Nepropásněte šanci nakupovat s osobní stylistkou! (http://blog.mapaobchodu.cz)

Lenka Poláčková radí v Nákupní galerii Myslbek v rámci akce Dny se stylistkou.

Jak taková stylová schůzka vlastně probíhá a co vám přinese? „Nejdříve se musím s klientkou seznámit, abych věděla, jak ona sama vidí svůj styl a co má ráda. Poté se zaměřím na její postavu a poradím, jaké střihy jsou vhodné. Každá žena má nějaké partie, jejichž nedokonalosti zveličuje a myslí si, že jsou nehezké, ale přitom to tak vůbec nemusí být. Já je vidím jinak a mám oko na módu i trendy. Každá žena může vypadat dobře, když se správně zvolí barvy a dodá se osobitější styl,“ líčí svůj postup Lenka Poláčková, která v rámci akce Dny se stylistkou poradí i vám. Tatiana Sladíková – další stylistka, která spolupracuje s Nákupní galerií Myslbek – klade důraz právě na úvodní setkání: „Řekla bych, že je to o společném osobním rozhovoru, ten je důležitý – klienti se při něm postupně uvolní, já si udělám určitou vizi a pak následuje zkoušení oblečení. Někdy jsou klienti třeba i zaskočeni novými nápady, ale jakmile mají nečekanou kombinaci na sobě, bývají zpravidla mile překvapeni.“ Lenka Podlahová, třetí módní odbornice, která Vám v Myslbeku pomůže oživit styl, k tomu dodává: „Myslím, že přínosem je rada někoho, kdo módu stále sleduje a během chvilky vám ukáže trendy, které jsou tuto sezonu aktuální. Poradí vám, proč nevyhazovat starší věci a jak je zkombinovat s novinkami, takzvaně oživit šatník. Poukázat jaké trendy jsou pro vás vhodné, čeho se vyvarovat. Obzvláště nový pohled na barevné kombinace si mé klientky velmi chválí. Také asi triky, které jsem nasbírala dlouholetou praxí, že pomocí střihů, barev i kombinací vzorů dovedu pracovat s postavou tak, aby vypadala co nejlépe.“

Nepropásněte šanci nakupovat s osobní stylistkou! (http://blog.mapaobchodu.cz)

Podle stylistek také při odívání děláme úplně zbytečné chyby. „Klientky často neví, jaké barvy se hodí k jejich typu, a když už jim sluší odstíny, které mají rády, tak netuší, jak je do šatníku správně zařadit. Rovněž si neuvědomují, že ne všechny trendy se hodí k postavě každé ženy. Není tak důležité, jestli se jedná o žhavou módní novinku, ale jde spíš o to, jestli daný kus oblečení zákaznici dobře sedí,“ popisuje Lenka Poláčková. Lenka Podlahová k tomu doplňuje: „Opakující se chybou je ulpívání na jednom stylu, opatrnost v kombinacích, nebo naopak nesprávně zvolené výrazné kombinace a prvky, přílišný nesoulad doplňků. Bojíme se zvýrazňovat své fyzické přednosti.“ Tatiana Sladíková zase poukazuje na to, že lidé často nemají čas a prostě na sebe ve spěchu něco hodí, aniž by o tom jakkoli přemýšleli. „A někdy se navíc oblékají, jako by si neuvědomovali svůj věk, což může vypadat nevkusně až směšně,“ uzavírá téma nejobvyklejších módních přestupků.
Přitom by mnohdy stačilo neopomíjet některé detaily. Tatiana Sladíková doporučuje sázet na doplňky: „Kolikrát stačí oživit jednoduchou košili šátkem, či šperkem, nebo jen výraznými lodičkami.“ Lenka Poláčková navrhuje nezapomínat ani na další stylotvorné prvky, nemyslet jen na oblečení: „Pozor i na vlasy a líčení. Stále potkávám na ulicích ženy, které mají nevhodně upravený účes a špatně zvolené melíry i barvy. Nesoustředí se ani na boty, kterými mohou opravdu hodně vylepšit i zkazit… a zapomínají na doplňky. Ženy se zbytečně bojí barevných kombinací a doplňků. Myslí si, že když si obují černé boty a vezmou černou tašku, je to vždycky správně. Ale bohužel se to často nehodí, je to zbytečně kontrastní a ne úplně moderní. Šperky nepoužíváme na oživení skoro vůbec.“ S tím souhlasí i Tatiana Sladíková: „Často nedávají šanci tomu, co je pro ně nové, neznámé, mají z toho strach, vytvoří si předsudky a raději zůstávají u osvědčeného modelu. Právě stylistka je může přesvědčit, aby to přece jen vyzkoušeli, a oni se pak nestačí divit, jak jim to sluší.“ K tomu všemu je podle Lenky Podlahové důležité nebát se kombinovat více stylů – jak na to, vám ukáže třeba právě během Dnů se stylistkou v Myslbeku!

Akce Dny se stylistkou nákupní galerie Myslbek je zcela zdarma a může se na ní přihlásit každý, kdo má zájem o profesionální pohled na svůj šatník. Stačí vyplnit registrační formulář na www.nakupnigaleriemyslbek.cz a dostat se tak mezi ty nejrychlejší, kteří získají možnost konzultace nakupování za odborného dozoru stylistky. Registrace přes webový formulář bude fungovat od 12. do 25. září 2011, ale váhat se rozhodně nevyplatí! Počet míst je omezen, účastníci budou přihlašováni dle pořadí při registraci.
Samotné Dny se stylistkou v Myslbeku budou probíhat od 26. září do 9. října 2011.

Fotografie dodává Thinkstock.

Ochrana osobních údajů