Značka kvality oděvů nadměrných velikostí

Značka kvality oděvů nadměrných velikostí

V poslední době se i v České republice začíná objevovat zájem o kvalitní oděvy nadměrných velikostí, kterých je v našich končinách pramálo. Ojedinělou výjimkou je americká oděvní značka IGIGI by Yuliya Raguel, která již slaví veliké úspěchy v USA a nyní dorazila i na český trh. Valina Kuchtová, jednatelka obchodu ValinaShop.cz, který oděvy této exkluzivní značky nabízí i u nás, říká: „Značka IGIGI nás zaujala skvělým designem a schopností pracovat s ženskými proporcemi dle potřeby našich klientek, po prvním fyzickém kontaktu s těmito oděvy náš zájem ale ještě vzrostl. Materiály jsou neskutečně kvalitní a propracovanost těchto oděvů je na české poměry neuvěřitelná. Této značce zůstaneme určitě dlouho věrní.“

Nejen za skvělým designem, ale i za celou značkou nestojí nikdy jiný než právě Yuliya Raguel, se kterou jsme pro Vás připravili exkluzivní rozhovor.

1. Jak byste charakterizovala sama sebe v několika slovech?
Hmmm, jak popsat sáma sebe :) Jsem věčný optimista, rozhodla jsem se soustředit na pozitiva v každé situaci. Jsem energická, velmi vášnivá a milující.

2. Co Vás dovedlo k tomu, vytvořit svou vlastní značku? Jaký je příběh IGIGI? .=
Již od pěti let jsem navrhovala a šila oblečení a celý život jsem snila o tom, že to jednou bude i má profese. Bohužel jsem však mnoho let nevěřila, že bych svou značku mohla mít. Stalo se to v roce 1995, kdy jsem si navrhla a ušila proužkovaný oblek a top s krajkovým korzetem a vzala si je na akci.
Ten den ke mně přišlo asi deset žen a chtělo zjistit, kde jsem outfit koupila. Když jsem jim pověděla, že jsem si jej ušila sama, všechny chtěli, abych ušila jeden i pro ně. Uprostřed noci jsem se probudila s velmi významným rozhodnutím – budu navrhovat šaty profesionálně. Asi po dobu 4 let jsem měla couture design studio, které bylo velmi úspěšné, ale cítila jsem, že jsem nedělala žádné pokroky a toužila po něčem větším. Po zklamání při nákupech, které jsem jednou absolvovala se svou matkou (v té době nosila velikost 24, pozn. red.: 54 v ČR) jsem si uvědomila, že bych mohla využít svůj designerský talent k pomoci mnohem většímu počtu žen, aby se cítily krásné. Naučila jsem se všechny aspekty oděvní výroby a řízení podniku a v únoru, roku 2000 zahájila prodej oděvů pod značkou IGIGI, v té době s malou kolekcí univerzálních, ale velmi módních kousků.

3. Proč jste se specializovala právě na nadměrné oblečení?

Opravdu si myslím, že všechny ženy, bez ohledu na jejich velikost oblečení, jsou krásné a zaslouží si stylové, skvěle provedené, lichotivé a dobře padnoucí oblečení. V době zahájení značky IGIGI jsem zjistila, že na trhu není nic, co bych já osobně chtěla nosit, pokud bych byla kypřejší postavy. Také jsem měla pocit, že je to příležitost, jak změnit pohled na krásu. Chci pomoci ženám, aby se měly rády a vážily si samy sebe a oslavovaly svou jedinečnou postavu tím, že jim poskytnu nástroj (módu), který jim jejich krásu umožní vyjádřit. A konečně, prostě si užívám navrhování oblečení pro větší ženy – ano, je to samozřejmě náročnější a vyžaduje to speciální techniky, na druhou stranu to dává skutečnou svobodu a kreativitu v práci.

4. Jaké výhody IGIGI oblečení přináší svým zákaznicím?

Každý kus oblečení, který vytvářím, vytvářím tak, aby ženy inspiroval k lásce k sobě samé, tak aby se viděly jako mimořádné a jedinečné lidské bytosti. Když si žena oblékne šaty IGIGI, bude se cítit jako bohyně krásy, kterou už je. Každý kus je velmi pečlivě navržen tak, aby lichotil oblejší postavě a tak, aby se žena cítila v pohodě, pokud ho na sobě má. Vždy se ujišťujeme, že je každý kus oděvu dobře navržen a aby sloužil řadu let. Vše vyrábíme zde v San Franciscu, všichni naši zaměstnanci mají vysokou životní úroveň a dobré zdravotní pojištění. Naše minimální mzda je nejvyšší v USA, abychom podpořili úroveň žití v San Franciscu.

Značka kvality oděvů nadměrných velikostí  (http://blog.mapaobchodu.cz)

5. Jaké jsou Vaše oblíbené materiály?

Já absolutně zbožňuji práci s matným žerzejem a zbožňuji splývavé materiály – jsou velmi pohodlné na nošení a přitom vypadají velmi čistě a exkluzivně. Samozřejmě vybírám žerzej, který přes křivky sklouzne a ne se na ně přilepí. Navíc žerzej vždy podšívám pro lepší kontrolu křivek a plošší siluetu. Dále ráda využívám kaftany, kepry a tvídy s troškou stretche pro pohodlí – vytváří nádherně tvarované elegantní siluety.

6. Jaké jsou jejich výhody?

Žerzej je velmi pohodlný a tolerantní, pokud je ovšem odborně střižen a poskládán.

7. Máte nějaké módní tipy pro ženy oblejších tvarů?

Základem skvělého stylu je v první řadě poznat a pochopit svůj vlastní unikátní tvar postavy a najít vlastní osobitý styl. Je nesmírně důležité pochopit, jaké má Vaše tělo proporce a naučit se, jak vytvořit efektivní a harmonickou siluetu pomocí struktury oblečení. Pokud je žena plnější ve střední přední části těla, pak je oválného tvaru (jako jablko, jak se také uvádí). Pokud jsou Vaše proporce rovnoměrné s viditelně definovaným pasem, máte tvar přesýpacích hodin, a když máte tvar přesýpacích hodin, ale Vaše velikost je o 2, 3 čísla větší ve spodní části, jste trojúhelník. Vytvořila jsem 7 různých jedinečných tělesných tvarů, dle kterých můžete snadno určit právě Váš typ postavy. (Tyto typy postav si můžete v českém jazyce prohlédnout na stránkách www.valinashop.cz, kde je dostupné i zboží značky IGIGI pro Českou republiku.)

8. Jaký je Váš recept na úspěch?

Důvodem úspěchu IGIGI je, že miluji své zákaznice a opravdu jim chci pomoct odhalit svou krásu a pomoct jim vypadat a především cítit se naprosto úžasně. Také naslouchám jejich potřebám a kritikám a neustále se snažím z jejich návrhů poučit.

Rozhovor s Yuliye Raguel ze společnosti IGIGI pro Vás připravil e-shop www.valinashop.cz

Fotografie dodává Thinkstock.

Ochrana osobních údajů