Proč se nevyplatí kupovat obuv na tržnici

Proč se nevyplatí kupovat obuv na tržnici

Obuv můžete koupit na mnoha místech včetně jistě všem známé tržnici. Najdete na ní lodičky, polobotky, tenisky, kozačky, domácí obuv a samozřejmě spoustu dalších typů obuvi. Ale není obuv jako obuv. Mnoho zákazníků si naštěstí stačilo uvědomit, že nákup bot na tržnici obnáší i mnohá úskalí včetně toho, že když se vám během pár chvil poničí nebo dokonce rozpadnout nechtějí je prodejci vzít zpět, protože nemáte paragon. Občas dokonce přestanou rozumět tomu, co říkáte. V prodejnách nejenže dostanete zpět své peníze nebo nový pár obuvi, když se s ní cokoli stane, ale všichni prodávající se s vámi dokonale domluví.

Díky nákupům bot na tržnici ať už pro vás manžela/manželku, děti, dědečka/babičku či kohokoli jiného si dávejte dobrý pozor. Je to především z toho důvodu, že tyto boty vám mohou způsobit mnohé zdravotní problémy. Nekvalitně vyrobená obuv je známkou deformace nožní klenby a s ní spojená návštěva doktorů, která vás bude stát další peníze. Jakmile se naruší nožní klenba, stane se špatná i vaše chůze a tím trpí celý váš pohybový aparát. Když si však koupíte obuv v obchodě, budete této nepříjemnosti ušetřeni. Velice ošizeným místem na obuvi z tržnice je bezesporu podrážka. „Ta totiž není vyrobená z klasických nosných dílců, ale z mřížky, která často nevydrží tlak při chůzi. Propadlé boty se přitom nedají nosit, protože je to nejen nepohodlné, ale také velmi nezdravé,“ říká Jolana Němcová z firmy Moleda vyrábějící certifikovanou dětskou obuv, kterou koupíte pod značkou Prestige.

Velmi rychlé opotřebení vede k rychlejšímu zničení obuvi. To vše se děje díky nekvalitním materiálům, které jsou při výrobě těchto bot používány. Takže nejen že vám boty z tržnice vydrží velmi krátkou dobu, ale téměř každý rok tam najdete stejné nebo velmi podobné kousky, které jsou již okoukané a vy s nimi rozhodně žádné terno neuděláte.

V neposlední řadě jsou to také chemikálie konzervující obuv při přepravě. Z Asie do Evropy proudí velké množství výrobků včetně této obuvi a některé z chemikálií jsou v Evropě dokonce zakázány. Alergické reakce a mnohá kožní onemocnění, to je příčinou chemických látek používaných při výrobě obuvi, která je prodávána právě na tržnicích. Jen si vzpomeňte, když jste kupovali boty nebo cokoli jiného na tržnici, že se zde linul prapodivný chemický zápach.

Když si to shrneme všechno dohromady, položme si ruku na srdce. Není lepší si zajít pro krásné, moderní a pohodlné boty do obchodu, kde víte, že jsou vyrobeny z vysoce kvalitních materiálů, splňují veškeré na ně kladené normy a požadavky, tudíž jsou zdravotně nezávadné a vy si můžete každou sezónu vybírat z nepřeberného množství obuvi za ceny někdy i mnohem lepší než nabízejí prodejci na tržnicích? A když se vám náhodou přihodí s botami nějaká nepříjemnost, není problém jít tento výrobek reklamovat.

Pro boty choďte jedině do obchodu, protože tam se o vás postarají odborní prodejci, kteří vám s výběrem pomohou a určitě vám nebudou nutit něco, co nechcete, nebo se vám nelíbí.

Zdroj: http://www.mapaobchodu.cz/…ds-prestige/

Fotografie dodává Thinkstock.

Ochrana osobních údajů