Tenisky Jordan – I, III, IV, V a další

Tenisky Jordan – I, III, IV, V a další

Legendární tenisky Air Jordan dnes nezná jen málokdo, z této obuvi se stala modla, milióny lidí po celém světě je mají ve svém botníku, za dobu, co se vyrábí, vzniklo neskutečné množství barevných kombinací nejrůznějších modelů, za nejcennější modely lidé platí desetitisíce dolarů a na nové releasy se stojí několika denní fronty před obchody, které často doprovázejí násilnosti, zranění i střelbu. Tak nějak bychom mohli uvést současný článek o obuvi Air Jordan, která před více jak pětadvaceti lety začala vyrábět značky Nike ihned po podepsání smlouvy s ikonickým basketbalistou Michaelem Jordanem.

To něco málo aktualit a historie, ovšem my se nyní podíváme na několik zajímavých kousků z edice Retro, které prakticky nejvíce budí zájem a vždy se kolem nich dělá největší povyk. Dokonce i u nás lidé, co se zabývají sbíráním tenisek, stojí několika hodinové fronty před obchodem The Streetwise Store Queens, když se blíží release některých z těchto kecek.

Tenisky Jordan – I, III, IV, V a další (http://blog.mapaobchodu.cz)

Tenisky Jordan – I, III, IV, V

Už podle římských číslic jistě poznáte, že se jedná o první modely, které byly navrženy pro Michael Jordana, který v těchto teniskách vyhrál velké množství zápasů, tím pádem se ihned dostaly do podvědomí a originální barevné kombinace jsou téměř svátost, takže pokaždé, když se objeví zpráva, že Nike plánuje vypuštění nové verze tenisek v těchto barvách, sneakers komunita se má na pozoru. Ovšem kromě originálních barev se tyto modely dočkaly mnoha různých provedení podle sportovních týmů, celebrit nebo jednoduše designéři Air Jordan navrhli takové barevné odstíny, které jim sluší.

Tenisky Jordan – I, III, IV, V a další (http://blog.mapaobchodu.cz)

Budoucnost ve jménu moderní technologie

Prakticky poslední botou Air Jordan s římskou číslicí byl model XXIII, tedy s číslicí, která zdobila Michaelův dres, ovšem to neznamená, že by designéři Air Jordan od té doby zaháleli, nejmodernější boty Air Jordan se vyznačují propracovanou technologií většinou převzatou z dílny Nike, takže si můžete být jisti, že nákupem basketbalových bot se siluetou basketbalisty rozhodně nic nezkazíte.

Tenisky Jordan – I, III, IV, V a další (http://blog.mapaobchodu.cz)

zdroj: mapaobchodu.cz

Fotografie dodává Thinkstock.

Ochrana osobních údajů