Galerie Fénix / Nejen nákupní centrum

Galerie Fénix / Nejen nákupní centrum

Dnes se vypravíme do dalšího významného pražského nákupního centra, které se nachází v Praze Vysočanech a tvoří nákupní i kulturní srdce této části hlavního města. Mluvíme tu samozřejmě o Galerii Fénix, která zde sídlí od roku 2008 a stala se hlavním nákupním místem místních obyvatelů, ale i také sem za nákupy a zábavou míří mnoho lidí z celé České republiky.

Jak se dostat do Galerie Fénix

Opět si nejdříve prozradíme, jak se do kongresového hotelu a nákupního centra dostavit, přičemž nejjednodušší cesta je pravděpodobně pomocí metra trasy B, zastávka Vysočanská je situována tak, že můžete vystoupit přímo do obchodní pasáže. Galerie Fénix je výhodná i při využití ostatních druhů MHD, leží totiž doslova na dopravním uzlu Vysočan, avšak pokud zvolíte k dopravě vlastní automobil, je pro vás připraveno podzemní parkoviště o kapacitě šest set parkovacích míst, takže si můžete být jisti, že zde můžete nechat svůj automobil a v klidu zajít za nákupy a zábavou.

Galerie Fénix / Nejen nákupní centrum (http://blog.mapaobchodu.cz)

Osmdesát obchodů pod jednou střechou

Tím se dostáváme na nabídku samotné Galerie Fénix, která skýtá takřka osmdesát prodejen známých značek a firem ze zahraničí, ale také z našich krajin. Srdcem obchodního centra je rozsáhlý supermarket, takže zde vyřídíte jakékoliv povinnosti, ať už potřebujete nákup na více dní, smlouvu s telefonní společností či další záležitosti. Galerie je rozdělena na čtyři patra, přičemž v nejspodnějším je umístěno parkoviště, další dvě podlaží jsou věnována nákupní pasáži a poslední patro je věnováno Food Courtu, takže po příjemném nákupu je možné se občerstvit v některém z fast foodů, restaurací či kaváren.

Jak už jsme říkali, Galerie Fénix se snaží stát také kulturním centrem této části Prahy, pořádá se zde řada kulturních a společensko-zábavních akcí, přičemž pořadatelé těchto aktivit úzce spolupracují s radnicí městské části Vysočan. Takže pokud nemáte o víkendu nic na práci, vyrazte do galerie na dobrý oběd a trochu kultury.

zdroj: mapaobchodu.cz/mes­to/praha/nakup­ni-centra/nakupni-galerie-fenix-vysocanska/

Galerie Fénix / Nejen nákupní centrum (http://blog.mapaobchodu.cz)

Fotografie dodává Thinkstock.

Ochrana osobních údajů