Pareo nejen k plavkám

Pareo nejen k plavkám

Štítky: Par Excellence , Pareo , Sarong

Z látky nebo šátku lze snadno vytvořit variabilní a jedinečný prvek oblečení. Parea jsou stále oblíbenějším doplňkem pro letní sezónu, protože působí elegantně a svěže. Z parea je možné vykouzlit sukni, top ale i šaty. Dá se pořídit již hotové nebo si zakoupit luxusní látku s panelovým vzorem v obchodě PAR EXCELLENCE, který patří k nejznámějším dovozcům látek na český trh.

Inspirujte se a probuďte svou fantazii! Vytvořte z parea nebo šátku variabilní a jedinečný prvek vašeho oblečení. Je ideální na dovolenou, protože v zavazadle zabere minimum místa a jednoduše se z něj zhotoví jiný model pro každý den a příležitost. Dokonale se hodí na pláž, oceníte ho i na procházkách v horkém městě nebo na večerní party. Můžete z něj vytvořit perfektní top, jednoduché šaty nebo sukni. Pareo lze prostě nosit mnoha způsoby, záleží na okolnostech, šikovnosti a odvaze. Nebojte se experimentovat a buďte kreativní. Pareo je velmi oblíbeným mnohostranně využitelným doplňkem. Navíc není jen určené jen velmi mladým a štíhlým dívkám. Naopak, rafinovaně dokáže zakrýt různé nedokonalosti jako třeba větší zadeček nebo bříško.

Pareo nejen k plavkám (http://blog.mapaobchodu.cz)

Pareo i sarong

Pareo nebo také sarong se nosí jako zavinovací sukně či šaty na mnoha místech světa. Sarong je tradiční oděv hojně užívaný především v Jihovýchodní Asii. Slouží jak ke každodennímu nošení, tak i k slavnostním příležitostem. Nosí jej jak ženy, tak muži, a to jen s malými rozdíly ve vzorech a v uvázání. Třeba na Jávě muži většinou používají sarong sešitý do tubusu. Do Evropy přivezli pareo holandští obchodníci z Tahiti. Původ slova sarong můžeme nalézt v malajštině, kde znamená “povlak, či potah”. Slovo pareo pochází z tahitštiny. Zatímco v Asii se sarong nosí převážně jako sukně, tahitské ženy nosí pareo převážně jako šaty.

Materiály a vzory

Vybírat můžete z celé škály materiálů, barev a vzorů. Lze je zakoupit hotová nebo si můžete pořídit zcela originální z luxusních látek se vzory tištěných do panelů. Parea by měla být ze splývavého tenkého průsvitného či neprůhledného materiálu, ideálně z hedvábného saténu, žoržetu, krepdešínu nebo šifonu. Zvolit můžete i polyesterové žořžety. Pareo může být jednobarevné, s nápadnými potisky, s decentními logy, lze jej zdobit zvířecími motivy či abstraktními vzory. Nadcházející letní sezóně budou dominovat květinové vzory. Pareo bývá také zdobeno různými druhy batiky, tisku nebo malby.

Pareo nejen k plavkám (http://blog.mapaobchodu.cz)

Na přiložených fotografiích některé způsoby vázání šátku a parea předvádí Nikol Moravcová. Fotografovala Alžběta Jungrová, líčila Barbora Vujović. Látky aranžovala majitelka Par Excellence Hana Konečná.

Fotografie dodává Thinkstock.

Ochrana osobních údajů