Flügger barvy - inspirace pro dětský pokoj

Flügger barvy - inspirace pro dětský pokoj

Když zařizujeme dětský pokoj, neměli bychom hledět na roční období, ale zaměřit se spíše na to, aby byl pokoj zařízený v oblíbených barvách našeho dítěte, nepodléhal příliš vkusu rodičů a líbil se dítěti po celý rok. Jarem se samozřejmě můžeme nechat inspirovat, ale spíše v detailech – při dekorování pokoje. Zde se fantazii meze nekladou. Můžeme použít svěží jarní tóny od citrusově zelené, přes žlutou, červenou a další svěží barvy. Rozehrát můžeme i květinové vzory, puntíky apod. Takto dekorovat můžeme povlečení, polštářky, koberečky nebo okenní parapety. Zkrátka vše, co můžeme se změnou ročního období jednoduše vyměnit.

Velmi moderní je i výmalba nebo tapeta v barvách, které na první dojem nejsou určeny pro děti, jako např. hnědá, béžová, šedá a tu kombinujeme s dětskými a veselými motivy. Pokojíček pak vypadá velmi moderně a nadčasově. Nestane se Vám pak, že tu sladce růžovou barvu, kterou jste vymalovali své dceři, budete chtít po chvíli měnit.

Flügger barvy - inspirace pro dětský pokoj (http://blog.mapaobchodu.cz)

Měli byste být opatrní s depresivním barevným pojetím, mihotavými vzory, nebo příliš křiklavou barevností. Pokojíček by měl působit vesele, ale zároveň poklidně. Berte vždy v úvahu, že krásné zdi a nábytek Vaše dítko ještě „dozdobí“ spoustou hraček, nepořádku a vytvoří si v místnosti svůj svět, který pak ve změti barev může působit už jako velký chaos. Za samozřejmost považuji, že si rodiče dají pozor na nebezpečné a příliš ostré rohy nábytku. Vítány jsou měkké, zdravotně nezávadné a odolné materiály. Samozřejmě jinak zařizujeme místnost pro batole, jinak pro předškoláka a jinak pro teenagera. Určitě už ale neplatí to, že pokojíček s dítětem roste. Měli bychom jej průběžně měnit a upravovat podle potřeb a věku.

Zdroj: http://www.mapaobchodu.cz/…ugger-barvy/

Fotografie dodává Thinkstock.

Ochrana osobních údajů