Obklady se schopnostmi chameleona

Obklady se schopnostmi chameleona

Koupelny se stále více prolínají s obytným interiérem – křesílka a nejrůznější doplňky nacházejí své místo v koupelnách, sprchové kouty se jako solitéry stěhují do ložnic a pokojů. Není proto velkým překvapením, že se obklady a dlažby svým vzhledem snaží stále více přiblížit materiálům, které nejsou pro koupelny kvůli vlhkému prostředí typické. Napodobují kámen, dřevo, tapety i textilie.

Obklady se schopnostmi chameleona (http://blog.mapaobchodu.cz)

Přírodní barvy a imitace přírodních materiálů v obkladech a dlažbách patří už několik sezón mezi nejžhavější trendy. Stále dokonalejší technologie, hlavně možnosti digitálního tisku, umožňují vytvoření na první pohled skoro nerozeznatelné iluze nejrůznějších materiálů.

Dřevěná podlaha je nadčasovou klasikou, která nikdy nevyjde z módy. Je ale také poměrně náročná na péči a údržbu, a proto se nehodí do každého prostoru. V takovýchto případech lze zvolit dlažbu, která bude od dřevěné podlahy k nerozeznání a zároveň na údržbu velmi nenáročná. Například dlažba Deck splňuje oba požadavky a je vhodná do interiérů i exteriérů. Díky svým protiskluzným vlastnostem se výborně hodí např. k bazénům. Na své si přijdou i ti, kteří upřednostňují strohý industriální vzhled. Dlažba Cementi Style věrně imituje cementový povrch a současně přináší všechna pozitiva keramické dlažby.

Víceformátová dlažba Cumbria Modular se vyznačuje záměrným kolísáním odstínů a kresby, které zvýrazňují její vzhled imitace přírodního kamene.

Dlažba Calzada je díky technologii digitálního tisku od skutečného kamene k nerozeznání. Atypický tvar dlaždic umožňuje pokládku bez viditelné spáry.

Moderní design imitace australského pískovce dodává kvalitním mrazuvzdorným dlažbám Proteus přírodní nádech. K dispozici jsou v barevných provedeních béžová, tmavě hnědá a šedá. Dlažba má lapovaný povrch a je rektifikovaná, což umožňuje pokládku s minimální spárou.

Díky použité technologii digitálního tisku obklady série Marmo D Wall věrně odráží přirozenost mramoru. Glazované dlaždice jsou zdobeny širokou škálou vzorů, přesně reprodukující vzory a žíly mramoru.

Série Snake byla inspirována jedněmi z nejstarších a nejvíce fascinujících zvířat na této planetě – hady. Tento unikátní design vytvořil jeden z předních tureckých designérů, Can Yalman. Moderní interpretace organických forem přináší nový pohled na svět obkladů. Obklady SNAKE jsou kosočtvercového tvaru, přičemž každý kus reprezentuje jednu hadí šupinu. V jednom celku tvoří tato série dojem opravdové hadí kůže, které se chcete dotknout.

Zdroj: http://www.mapaobchodu.cz/…ko-koupelny/

Fotografie dodává Thinkstock.

Ochrana osobních údajů