Peřiny pro kvalitní spánek

Peřiny pro kvalitní spánek

Peřiny a polštáře plněné peřím používaly už naše praprababičky a dobře věděly proč. Ne nadarmo je také slovo peří základem slova peřina. Tyto deky a polštáře totiž díky svým vlastnostem vytváří optimální podmínky pro náš odpočinek a naopak nepříznivé podmínky pro roztoče.

Na trhu lze nalézt mnoho výrobků, které se podobají svým vzhledem, ale odlišují se cenou a samozřejmě kvalitou.

Peřiny pro kvalitní spánek  (http://blog.mapaobchodu.cz)

Jak tedy vybrat kvalitní péřový výrobek?

Kvalita prachového peří je určena jeho velikostí. Laicky řečeno – čím je peří větší, tím větší objem zabere, a tím méně ho tedy potřebujeme k naplnění určitého objemu. Výrobek s potřebnými vlastnostmi a požadovaným teplotním koeficientem pak bude zároveň i velmi lehký. Důležité je rovněž procentuální zastoupení prachového peří – nejvíce ceněné jsou produkty se 100% podílem prachového peří. Nezanedbatelný je i původ peří. „Například firma Daunenstep užívá pro svou výrobu pouze materiály od certifikovaných šlechtitelských farem, které garantují kvalitu a zdravotní nezávadnost hus. Obecně nejcennější peří pochází ze sibiřských chovů, neboť husy chované v tomto klimatickém pásu mají peří hustší a tedy i kvalitnější,“ vysvětluje Lenka Kocourková, majitelka interiérového butiku À LA MAISON, kde lze peřiny a polštáře plněné kvalitním peřím koupit.

Jaký je rozdíl mezi klasickým peřím a peřím prachovým?

Prachové peří pochází z hrudníku hus a je velmi lehké a jemné. Každé pírko je tvořeno z tisíců jemných vláken, vyrůstajících ze středu všemi směry, což mu dodává objem a měkkost. Klasické peří tvoří malá pera s brčky.

Proč kupovat péřové deky a polštáře?

Prachové peří má schopnost udržet přirozenou teplotu těla vytvořením teplotní bariéry v jeho okolí. Z těla rychle absorbuje vlhkost a vytváří tak nepříznivé podmínky pro roztoče, kteří naopak vlhké prostředí mají rádi. Velmi kompaktní látka jim navíc zabraňuje v průniku dovnitř a zároveň brání úniku peří ven. S ohledem na svou velmi nízkou hmotnost, přikrývky z prachového peří neomezují v pohybu a nezpůsobují pocit těžkosti. Tím největším luxusem, který je možné si v oblasti péřových dek dopřát, jsou peřiny s výplní z peří islandské kajky. Kajky jsou divoké kachny žijící na útesech Islandu. Když po vylíhnutí mláďat opouštějí svá hnízda, nechávají v nich hedvábně jemné chomáčky peří. Kajky jsou chráněné, a proto sběr jejich peří provádějí na Islandu pouze profesionální sběrači. Množství peří je navíc omezené počtem kajčích hnízd.

Zdroj: http://www.mapaobchodu.cz/…a-la-maison/

Fotografie dodává Thinkstock.

Ochrana osobních údajů