Samsung vyhlašuje válku bakteriím v mikrovlnných troubách!

Samsung vyhlašuje válku bakteriím v mikrovlnných troubách!

Sponzorované odkazy:

Vysoce odolný keramický povrch mikrovlnných trub Samsung sklízí úspěch v testech – jeho antibakteriální vlastnosti potvrdil prestižní německý výzkumný institut Hohenstein.

Společnost Samsung Electronics, přední výrobce a inovátor spotřební elektroniky a domácích spotřebičů, získala jako první na světě certifikaci potvrzující antibakteriální vlastnosti vnitřního povrchu mikrovlnných trub. Tento speciální povrch je opatřen keramickým povlakem, jenž odolá i velmi hrubému zacházení. Běžnými kuchyňskými nástroji jej nelze poškodit, tudíž v něm nezůstávají žádné mikroskopické vrypy, ve kterých se bakterie často usazují. Ocenění Samsung získal od výzkumného institutu Hohenstein – mezinárodně uznávaného německého výzkumného a servisního střediska pro hygienu a biotechnologii.

Usazování nečistot uvnitř mikrovlnných trub Samsung zabraňuje vysoce odolný povrch, který nenaruší sebehrubší zacházení s troubou. Povrch nekoroduje, nepraská a nepodléhá změně zbarvení ani při vysokých teplotách. „Antibakteriální keramický povlak vnitřního povrchu v našich mikrovlnných troubách se vyrábí stejným způsobem, jako porcelánové nádobí,” říká Karolína Černá, produktová specialistka pro malou bílou techniku Samsung. „Na vnitřní povrch mikrovlnné trouby se nanáší antibakteriální porcelánový povlak, který vzniká při vysokých teplotách dosahujících až 830 °C. Výsledkem je špičkový materiál s hladkým lesklým povrchem připomínajícím porcelán. Samsung je jediným výrobcem na světě, který tento materiál v mikrovlnných troubách používá,” dodává Karolína Černá.

Institut Hohenstein svou akreditací nejen potvrdil, že keramický povrch vnitřního prostoru mikrovlnných trub Samsung zabraňuje prostřednictvím svých jedinečných vlastností usazování bakterií, ale že navíc obsahuje i dodatečné antibakteriální složky, pomocí nichž lépe odolává korozi. Korejský výzkumný institut pro standardizaci a vědu (KRISS) dále potvrdil, že antibakteriální keramický povlak vnitřního povrchu vyvinutý společností Samsung zaručuje nejméně sedmapůlkrát vyšší odolnost, než ocelový povrch opatřený epoxidovým nátěrem (konvenční bílý nástřik).

Samsung vyhlašuje válku bakteriím v mikrovlnných troubách! (http://blog.mapaobchodu.cz)

Společnost Samsung plánuje v budoucnu používat svou antibakteriální technologii ve všech mikrovlnných výrobcích, aby spotřebitelům poskytla zdravější nástroje k přípravě pokrmů.

Na českém trhu jsou dostupné mikrovlnné trouby Samsung s antibakteriálním vnitřním keramickým povrchem, a to konkrétně Samusung ME86V-SS, Samsung GE86N-B, Samsung GE86V-BB a Samsung CE107V.

Fotografie dodává Thinkstock.