Indukce - bezpečná, rychlá a úsporná

Indukce - bezpečná, rychlá a úsporná

Sponzorované odkazy:

Indukční varné desky dnes již nejsou žádnou novinkou, pokud ale s jejím pořízením stále váháte, vězte, že se jedná o moderní způsob vaření. Ten si již oblíbilo mnoho zákazníků, kteří vsadili na rychlost, bezpečnost a energetickou nenáročnost. Nechte se přesvědčit i vy. Značka Whirlpool právě takové indukční desky nabízí.

Princip indukčního vaření spočívá v tom, že mezi feromagnetickým dnem nádoby položené na povrchu a měděnou cívkou umístěnou pod plotnou vzniká elektromagnetické pole. To umožňuje, aby se teplo generovalo okamžitě. Test se 2 litry vody dokazuje, že zatímco běžná sklokeramická deska vaří vodu 8 minut a plynová dokonce 9 minut, indukci postačí pouze 5 minut.

Indukce - bezpečná, rychlá a úsporná  (http://blog.mapaobchodu.cz)

Tak, jak je deska rychlá v ohřevu, je také výrazně kratší čas chladnutí. V porovnání se sklokeramickou deskou je to o celkých 75 procent. Po dosažení bodu varu 1 litru vody se indukční deska ochladí na bezpečnou teplotu 60 °C za 6 minut, plynová deska za 14 minut a sklokeramická deska dokonce za 25 minut.

Indukční deska je energeticky vysoce efektivní, a to téměř dvojnásobně než plynová, protože všechno teplo se generuje jen do kontaktní plochy hrnce a nedochází tak k teplotním únikům. Nízká spotřeba energie je další vlastností, kterou se deska pyšní. Plynová deska spotřebuje na uvaření 2 litrů vody 0,395 kWh, sklokeramická 0,275 a indukční 0,230 kWh. Navíc desky se 6. smyslem dokážou ušetřit až 20 % energie díky využití inteligentního algoritmu při dodávání energie.

Fotografie dodává Thinkstock.